gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Гъше Месо»Дива гъска в марината

Дива гъска в марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Дива гъска в марината1 / 2
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене300 мин.
Общо325 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Добавят се солта, нарязаният на ситно магданоз, бялото вино и всичко се загрява до кипване. Сместа се излива в тава и отгоре се слага гъската. Покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 4 часа, докато месото омекне напълно.

Гъската се вади, сосът от печенето се излива и се оставя настрана. Зеленчуците се пасират и се смесват със соса от печенето. Охлажда се така, че да може да се отстрани излишната мазнина, която застива отгоре.

Добавя се червеното вино и сосът се загрява до кипване, след което се сваля от котлона и се добавя конякът. Гъската се сервира, като се полива със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: