gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле върху морска сол

Пиле върху морска сол

18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Семпло и невероятно вкусно - на вас оставяме да си изберете гарнитурата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. пилешки бутчета или крилца
  • морска сол
  • соев сос
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разполовява, без да се разделят половинките, овкусява се със соев сос и къри.

В дълбока тава се изсипва морска сол, докато покрие напълно дъното. Отгоре се поставя пилето.

Пече се в предварително загрята фурна, докато пилето придобие приятна златиста коричка.

/По същият начин се приготвят и бутчетата или крилцата – овкусяват се, пекат се върху морска сол/.

Полезното при тази рецепта е, че след изпичането излишните мазнини се отделят и попиват от морската сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: