Домашен специалитет

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1491k1
Домашен специалитет
Снимка: Иси
1 / 2
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4 парчета

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г
  • домати - 3 - 4 бр. от консерва или пресни
  • праз - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло
  • кайма - 500 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - за поръсванe
  • кашкавал - настърган, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювечета или в малка тавичка се поставя олиото и нарязаният на малки кръгчета праз.

За кратко време се задушава във фурна (до омекване на лука). След това върху него се поставят нарязаните домати, натрошеното сирене, кайма и повторно се връща във фурната за запичане.

След омекване на сиренето се полива с разбитите яйца, леко разтопеното масло, посолено със малко сол и настъргания кашкавал.

Пече се до готовност и се сервира топло и поръсено с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: