Печен патладжан с доматен сос

18/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121166225216
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр. по - голям, изпечен
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • босилек - на вкус
  • целина - на вкус, листа
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка сладък + 1 щипка лют
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме настърган лук.

Добавяме 1 чаена чаша настъргани домати (може и от консерва), подправките - сол, магданоз, босилек, целина и като поизври течността, слагаме и нарязан на едро патладжан, който предварително е изпечен и обелен.

Прибавяме захарта, червен пипер, сладък и лют, и готвим до сгъстяване.

Поднасяме поръсен с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар