Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен патладжан с доматен сос

Печен патладжан с доматен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печен патладжан с доматен сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. по - голям, изпечен
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • босилек - на вкус
  • целина - на вкус, листа
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка сладък + 1 щипка лют
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио и вода задушаваме настърган лук.

Добавяме 1 чаена чаша настъргани домати (може и от консерва), подправките - сол, магданоз, босилек, целина и като поизври течността, слагаме и нарязан на едро патладжан, който предварително е изпечен и обелен.

Прибавяме захарта, червен пипер, сладък и лют, и готвим до сгъстяване.

Поднасяме поръсен с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Това ястие ми напомня за вкусните моменти от детството. Получи се много приятен резултат!
06.10.2020 18:56