gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел със стафиди

Ябълков щрудел със стафиди

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2288312091k1
Ябълков щрудел със стафиди
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Да, хапваме си много от този щрудел, не сме виновни, че е толкова вкусен и неустоим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките ги настъргваме на ренде и към тях прибавяме стафидите, орехите и канелата. Получената плънка разбъркваме добре.

В намаслена тава редим по три кори, върху тях поставяме от плънката и най-отгоре наръсваме със захар.

Щрудела завършваме с кори, които намазваме с олио. Пече се в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.

Поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: