gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушена лупина с млечен сос

Задушена лупина с млечен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9585k1016k
Задушена лупина с млечен сос1 / 2
03/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лупината и я сложете да се вари в няколко води, като изхвърляте всяка и докато не изчезне горчивия вкус. В последната вода добавете листата зелен чай, 2 с.л. зехтин и малко сол. Варете я до омекване, след което я отцедете.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете и ги сложете да се задушат в маслото. Щом омекнат излейте прясното мляко, добавете и лупината и оставете да заври.

Размийте брашното в малко хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавете към ястието. Овкусете със сол, черен и червен пипер и го оставете да къкри на котлона още 10 минути, като периодично разбърквате.

Поднесете лупината с млечен сос, поръсена с малко босилек и гарнирана със запържени крутони и накъсано сирене моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: