gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушена лупина с млечен сос

Задушена лупина с млечен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Задушена лупина с млечен сос1 / 2
03/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лупина - 300 г
  • зелен чай - няколко листа
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - 2 щипки
  • сол
  • крутони - за гарниране
  • моцарела - за гарниране
  • босилек - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лупината и я сложете да се вари в няколко води, като изхвърляте всяка и докато не изчезне горчивия вкус. В последната вода добавете листата зелен чай, 2 с.л. зехтин и малко сол. Варете я до омекване, след което я отцедете.

Нарежете лука на ситно, а моркова настържете и ги сложете да се задушат в маслото. Щом омекнат излейте прясното мляко, добавете и лупината и оставете да заври.

Размийте брашното в малко хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавете към ястието. Овкусете със сол, черен и червен пипер и го оставете да къкри на котлона още 10 минути, като периодично разбърквате.

Поднесете лупината с млечен сос, поръсена с малко босилек и гарнирана със запържени крутони и накъсано сирене моцарела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: