Мусака от зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9595k1016k
Мусака от зеле1 / 2
03/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода. Картофите сварете отделно, обелете ги и ги настържете на едро ренде. В сгорещена мазнина запържете наситнения лук, моркови и чушки. Щом омекнат леко, добавете и рендосаното зеле. Задушавайте за 6 минути, като разбърквате.

Овкусете с подправки и оставете на котлона, докато всичко се задуши добре.

В намазнена тава започнете да редувате картофи, зеленчуковата плънка, наситнен магданоз и отгоре ориз.

Полейте с малко мазнина и 1 к.ч. гореща вода, поръсете с подправки и сложете да се запече, докато течността се изпари. След това залейте с полива от разбитите яйца, кисело мляко и брашно.

Печете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: