Сливови кнедли

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Сливови кнедли1 / 2
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре. Сливите се накисват в топла вода, костилките се отстраняват, плодовете се нарязват на четири части.

Картофеното пюре се смесва с 250 грама от брашното, добавя се яйцето, захарта, прясното мляко и солта.

Замесва се меко тесто, правят се саламчета с диаметър 2. 5 см и се нарязват на парченца с дължина 3 сантиметра. Правят се на топчета и във всяко топче се слага парченце слива.

Топчетата се овалват в останалото брашно и се пържат в тиган със загрята, но не вряща мазнина. Вадят се, отцеждат се и се поръсват с пудра захар. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: