Бисквитки с марципан

Марина НордМарина НордГотвач2689
14/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на парченца и се смесва със захарта и солта. Добавя се яйцето и се разбърква. Добавя се брашното с бакпулвера и канелата и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя за 2 часа в хладилника. Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра.

Половината кръгове се редят в тава, постлана с хартия за печене, като между кръговете се оставя разстояние от по 3 сантиметра. Марципановата смес се разделя на толкова части, колкото са наредените кръгове в тавата.

От марципановата смес се правят с влажни ръце кръгове, които се приплескват и се слагат върху тестените кръгове така, че да са с 3 сантиметра по-малки от външния ръб.

Външните ръбове се мажат с вода с помощта на четчица. Отгоре се слагат останалите тестени кръгове и ръбовете им се притискат, за да залепнат за долните. Бисквитите се украсяват с бадеми, като леко се притискат в тестото.

Жълтъкът се разбива с млякото и с тази смес се намазват бисквитите. Пекат се 25 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат върху решетка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар