Бисквитки с марципан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Бисквитки с марципан1 / 2
14/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 3 г
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • марципан - 200 г готов
  • захар - 50 г
  • яйца - 1 бр. белтък
  • за украса
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • бадеми - 100 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на парченца и се смесва със захарта и солта. Добавя се яйцето и се разбърква. Добавя се брашното с бакпулвера и канелата и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя за 2 часа в хладилника. Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра.

Половината кръгове се редят в тава, постлана с хартия за печене, като между кръговете се оставя разстояние от по 3 сантиметра. Марципановата смес се разделя на толкова части, колкото са наредените кръгове в тавата.

От марципановата смес се правят с влажни ръце кръгове, които се приплескват и се слагат върху тестените кръгове така, че да са с 3 сантиметра по-малки от външния ръб.

Външните ръбове се мажат с вода с помощта на четчица. Отгоре се слагат останалите тестени кръгове и ръбовете им се притискат, за да залепнат за долните. Бисквитите се украсяват с бадеми, като леко се притискат в тестото.

Жълтъкът се разбива с млякото и с тази смес се намазват бисквитите. Пекат се 25 минути на 180 градуса. Вадят се и се охлаждат върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: