Шкембе - чорба

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2162k3
Шкембе - чорба1 / 13
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Според историците Троянската война е продължила цели десет години, но споровете коя е оригиналната шкембе чорба ще продължи много повече, ни се струва!"

Необходими Продукти

  • шкембе - 800 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус;
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л. растително масло
  • чесан - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства, измива се и се сварява във вода с малко сол. Щом е готово, се нарязва на малки парченца.

В тенджера се сгорещява маслото и се прибавя брашното, което трябва леко да се зачерви.

На тънка струйка се прибавя бульонът от вареното шкембе (предварително прецеден) и самото шкембе. Добавят се счуканият чесън и черният пипер и се вари още около 5 минути.

Застройва се с разбитото яйце, смесено с млякото.

Шкембе чорбата се поднася топла.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
43
30
21
10
Дай твоята оценка: