Шкембе - чорба

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Шкембе - чорба1 / 7
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Според историците Троянската война е продължила цели десет години, но споровете коя е оригиналната шкембе чорба ще продължи много повече, ни се струва!"

Необходими Продукти

  • шкембе - 800 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус;
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л. растително масло
  • чесан - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства, измива се и се сварява във вода с малко сол. Щом е готово, се нарязва на малки парченца.

В тенджера се сгорещява маслото и се прибавя брашното, което трябва леко да се зачерви.

На тънка струйка се прибавя бульонът от вареното шкембе (предварително прецеден) и самото шкембе. Добавят се счуканият чесън и черният пипер и се вари още около 5 минути.

Застройва се с разбитото яйце, смесено с млякото.

Шкембе чорбата се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
43
30
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Абе драпан
20.11.2022 10:24
Анонимен
Анонимен
Пише се "чесЪн", а не "чесАн".
07.10.2022 12:39
4
Потребител#240253
Потребител#240253
Застройката на шкембе чорбата е топла застройка от кисело мляко, брашно и яйце..... ЗАПОМНЕТЕ ГО....
03.02.2021 09:58
11
4
Ivo
Ivo
Застройка с яйце и кисело мляко ??? Чесънът предварително и се вари ????
Странна рецепта.
05.07.2016 12:33
26
8
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Ооо да, много хора я предпочитат на сутринта за закуска :D
19.01.2016 23:12
6
5
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Вкусна чорбицка особено след дълга пропивна нощ
19.01.2016 21:35
5
5