gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекици

Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекици

Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекици
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Уникална рецепта тестото по тази рецепта можете да го използвате за цели 10 дни и ще резултатът ще е винаги отличен! Благодарим на Вили от Камено за споделената рецепта! Споделяйте и вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Прави се закваска от маята разтворена в прясното мляко, солта и малко брашно да стане кашичка. Оставя се да шупне.

Сипва се в брашното, добавяме киселото мляко с разбита в него сода за хляб. Замесва се гладко тесто.

Ако не се приготвя веднага се поставя в торбичка и се оставя в хладилника. Аз разделих на две части. Половината в хладилника за мекици, а другата половина за пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: