Български качамак

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Български качамак
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 10
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Италианците могат да му викат полента, но ние си знаем, че става дума за български качамак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.

Рейтинг

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: