Български качамак

20/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Италианците могат да му викат полента, но ние си знаем, че става дума за български качамак "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 582
  • Преглеждания за месеца969
  • Преглеждания за седмицата969
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Войков
Войков
09.02.2017 13:32
Страхотна рецепта стана уникално вкусно само добавих домашно приготвени крутони
2
0
ПетяРВ
ПетяРВ
15.09.2016 23:51
Това е любимият ми качамак! Гласувам с 5!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв