Български качамак

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Български качамак
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 11
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Италианците могат да му викат полента, но ние си знаем, че става дума за български качамак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.

Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.

Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.

Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка: