Пилешки дробчета със сметанов сос и гарнитура от ориз

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
20/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 084
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват добре. Оставете ги да се отцедят. Изпържете ги в сгорещена мазнина и ги отцедете в гевгир. Сложете ги в купа и покрийте с капак.

Нарежете лука на ситно, а чесъна намачкайте с преса. Задушете лука в мазнината, където сте пържили дробчетата. Поръсете с черен пипер и налейте 300 мл вода.

В купа разбъркайте сметаната с брашното и 2 с.л. вода. Прибавете го към лука и оставете да се готви около 3-4 минути. Към соса прибавете дробчетата и чесъна. Свалете от котлона и поръсете с магданоз.

В тенджерка налейте водата. След като заври, прибавете ориза. Варете го около 25-30 минути. Изсипете го в цедка и го измийте със студена вода.

Запържете лука (нарязан на дребно), към него прибавете настъргания морков. След 10 минути добавете гъбите, нарязани на филийки, и 250 мл вода. Поръсете с подправки и оставете на котлона, докато изври водата и зеленчуците омекнат.

Прибавете ориза, разбъркайте добре и свалете от котлона. Сервирайте дробчетата с оризовата гарнитура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
добра рецепта
0
0