Пилешки дробчета по кръчмарски
Pub-Style Chicken Livers
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета по кръчмарски

Пилешки дробчета по кръчмарски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Пилешки дробчета по кръчмарски1 / 2
06/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Знаете ли, защо рецептата носи това име? Защото ви е бедна фантазията колко вино ще изпиете с тези дробчета!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сланина - 100 г
  • гъби - 150 г
  • червени чушки - 3 - 4 печени
  • лук - 2 глави кромид
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - 1 - 2 с.л. доматено пюре
  • магданоз - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на тих огън тигана и сложете нарязаната сланина да се поразтопи. След това запържете в нея нарязания лук и долейте виното.

След извиране на течността наполовина, прибавете нарязаните печени чушки, доматеното пюре и гъбите.

Ястие се поръсва със сол и черен пипер на вкус, както и със зелените подправки, добавят се пилешките дробчета.

Оставя се да се готви на тих огън за около 15-20 минути, като периодично се разбърква с дървена шпатула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
34
20
10
Дай твоята оценка: