gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари саганаки

Калмари саганаки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Калмари саганаки1 / 2
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматът се настъргва. Калмарите се запържват на сух тиган, докато не пуснат сок. Готвят се 5 минути при непрекъснато бъркане, докато пуснат сок.

След това сокът се излива и към калмарите се добавя зехтинът. Разбърква се и се полива с узото. След 5 минути готвене на бавен огън се добавя настърганият домат.

Магданозът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Оставя се да кипне и след това се оставя да къкри на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се солта и белият пипер. Котлонът се изключва и се добавя нарязаното на кубчета сирене фета. Разбърква се и се сервира веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: