gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Лятна манджичка с прясно мляко и тиквички

Лятна манджичка с прясно мляко и тиквички

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117093991k1
Лятна манджичка с прясно мляко и тиквички
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 3 - 4 скълцани скилидки
  • копър - 2 - 3 стръка
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 100 г
  • магданоз - скълцан, за поръсване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кръгчета тиквичките, доматите и лука. Подреждат се, редувайки в намаслен съд. Добавят се скълцаният чесън и копър, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се залива в 4-5 с.л. мазнина.

Запича се за 15-20 минути в предварително загрята фурна.

След това се прави сосът: прясното и киселото мляко се смесват и разбъркват. Към тях се добавят и жълтъците. Разбърква се отново.

Запечените зеленчуци се заливат с получения сос и се пекат още 30-35 минути. При сервирането се поръсва с пармезан и с пресен скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: