Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди в червен сос

Скариди в червен сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Скариди в червен сос2 / 3
21/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • скариди - 800 г без черупки
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим скаридите, докато поруменеят, а след това ги изстудяваме. Почистваме ги от ненужните части, като запазваме черупките.

Тях поставяме в блендер и ги смиламе с малко вода. Запържваме в мазнината надребнените лук и домат. Добавят се подправки и яденето се оставя да къкри пет минути на тих огън.

Слага се сместа от скаридените черупки и се готви още пет минути. С цялата тази смес след това се поднасят вече изстиналите скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: