gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Израелски чаен кекс

Израелски чаен кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
06/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Знаете ли с колко яйца се прави израелския кекс - отговорът само в рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя медът, чаят и олиото.

Добавя се брашното с бакпулвера и канелата. Прави се еднородно тесто без бучки. Ореховите ядки се режат на едро.

Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. В тестото се добавят нарязаните орехи и стафидите, отцедени от водата.

Разбърква се и се слага във форма за кекс, постлана с хартия за печене. Пече се 55 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: