Лесна орехова торта

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6742k1
Лесна орехова торта
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 9ВИДЕО
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене5 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"Класика в жанра Домашна орехова торта, точно като от детството ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете вашата лесна орехова торта за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете ореховата торта на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка: