Супа от гъска

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Супа от гъска1 / 2
08/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дреболиите на гъската и ги сварете заедно с краката, крилете, шията и главата. Добавете към тях 1 морков, целината, лука и зърната черен пипер. Посолете на вкус и оставете да къкри до сваряване на месото. Готовото гъше месо се вади, обезкостява и се реже на късчета.

Главата се отделя, а месото с крилата, шията и дреболиите се слага в прецедения бульон. Когато супата заври отново, прибавете ориз или фиде.

Доварете супата, махнете я от котлона и веднага пуснете в нея маслото и ситно нарязан магданоз. Застройте супата от гъска с яйцата и киселото мляко.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: