Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ябълки, пълнени с пилешко месо

Ябълки, пълнени с пилешко месо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Ябълки, пълнени с пилешко месо2 / 2
01/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Страхотно предястие, с което да изненадате приятно своите гости"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • пилешко месо - 400 г сварено бяло месо от пиле
  • масло - 100 г
  • карамфил - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се средно големи кисели ябълки, които се обелват и се издълбават.

Напълват се със ситно нарязаното пилешко месо, подправено с карамфила и сол на вкус.

Нареждат се в намазана с мазнина тавичка и върху всяка ябълка се слага

парченце масло.

Ястието се запича в умерена фурна.

Ябълките, пълнени с пилешко месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: