gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Домати»Домати, пълнени с шунка

Домати, пълнени с шунка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2157001
Домати, пълнени с шунка1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и откъм дръжката се отрязват капачета. Издълбават се с лъжичка, посоляват се отвътре и се обръщат, за да се отцедят.

Шунката се нарязва на много ситно, смесва се с част от изварата и с тази смес се пълнят доматите.

Във всеки домат се слага по един яйчен жълтък и се поръсва със

сол и черен пипер.

Картофите се сваряват, обелват се и докато са още горещи, се пасират. Смесват се с маслото, останалата извара, прясното мляко и сол на вкус. Прибавят се 4 белтъка, разбити на гъст сняг (останалите белтъци се употребяват за приготвянето на други ястия). Сместа се разбърква внимателно.

Доматите се нареждат в намазана с масло тавичка. Празнините между тях се запълват с картофеното пюре. Ястието се пече около 25 минути в умерена фурна, докато пюрето се зачерви.

Горещото ястие се поръсва с настъргания кашкавал и се поднася със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: