Домати, пълнени с шунка

23/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо538
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и откъм дръжката се отрязват капачета. Издълбават се с лъжичка, посоляват се отвътре и се обръщат, за да се отцедят.
Шунката се нарязва на много ситно, смесва се с част от изварата и с тази смес се пълнят доматите.

Във всеки домат се слага по един яйчен жълтък и се поръсва със
сол и черен пипер.

Картофите се сваряват, обелват се и докато са още горещи, се пасират. Смесват се с маслото, останалата извара, прясното мляко и сол на вкус. Прибавят се 4 белтъка, разбити на гъст сняг (останалите белтъци се употребяват за приготвянето на други ястия). Сместа се разбърква внимателно.

Доматите се нареждат в намазана с масло тавичка. Празнините между тях се запълват с картофеното пюре. Ястието се пече около 25 минути в умерена фурна, докато пюрето се зачерви.

Горещото ястие се поръсва с настъргания кашкавал и се поднася със салата по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар