gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Пълнено червено цвекло

Пълнено червено цвекло

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2157781
Пълнено червено цвекло1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 10 - 12 бр. малки главички
  • лук - 1/2 глава
  • кайма - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 твърдо сварено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се дребни глави червено цвекло с големината на яйце. Сваряват се, обелват се, отгоре се отрязва капаче и вътрешността им се издълбава.

Издълбаната част се нарязва на ситно и се запържва в половината мазнина заедно с нарязания на дребно лук и каймата.

Сместа се сваля от огъня и се разбърква с яйцето, нарязано на малки кубчета, солта и черния пипер.

Издълбаните главички цвекло се напълват с тази плънка, покриват се с капачетата и се нареждат в тавичка. Заливат се с останалата мазнина и 1 чаена чаша топла вода.

Пекат се половин час в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: