Мусаката на мама

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k3k6
Мусаката на мама
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции8 парчета
"Кажете често - хапвали ли сте по-вкусна от мусаката на мама, защото ние не"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • месо - 1 купичка
  • лук - 1/2 глава
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 литър
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • чубрица - ронена
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио
  • масло
  • заливка
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се дробят на малки кубчета и се слагат в тава.

Добавя се месото, надробен лук, доматения сок, подправките, олиото и маслото и се разбъркват добре.

Добавя се 1 литър вода и се поставя върху печката да заври, докато омекнат картофите.

След това се добавя заливката.

Слага се във фурна да се пече около 45 мин. Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: