Сусамово семе с гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
956
181
596
1
29/01/2016
"Толкова семпли и същевременно толкова елегантни! Опитайте!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • сусам - 100 г
  • гъби - 400 г печурки
  • сос терияки - 2 с.л.
  • шери - 2 с.л. сладко
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 1 с.л. ситно нарязан зелен
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • лук - 10 стръка, нарязан на къси парчета
  • магданоз
* мерки и количества
Бирени Мезета

Начин на приготвяне

Сусамовото семе се пече в тавичка на сухо 10 мин. в предварително загрята до 180 °С фурна и се изважда да се охлади. Гъбите се почистват с влажна кърпа и се отстраняват пънчетата.

Шапките се нареждат в плитък съд. Смесват се сосът

„Терияки, шерито, захарта, едро нарязаните стръкове лук и сусамовото олио.

Изсипва се половината върху гъбите. Пекат се 5 минути на грил, обръщат се, намазват се с останалата марината и се пекат още 5 минути или до покафеняване.

Сервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук. Поръсват се и с магданоз.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар