Сусамово семе с гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
29/01/2016
"Толкова семпли и същевременно толкова елегантни! Опитайте!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • сусам - 100 г
  • гъби - 400 г печурки
  • сос терияки - 2 с.л.
  • шери - 2 с.л. сладко
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 1 с.л. ситно нарязан зелен
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • лук - 10 стръка, нарязан на къси парчета
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамовото семе се пече в тавичка на сухо 10 мин. в предварително загрята до 180 °С фурна и се изважда да се охлади. Гъбите се почистват с влажна кърпа и се отстраняват пънчетата.

Шапките се нареждат в плитък съд. Смесват се сосът

„Терияки, шерито, захарта, едро нарязаните стръкове лук и сусамовото олио.

Изсипва се половината върху гъбите. Пекат се 5 минути на грил, обръщат се, намазват се с останалата марината и се пекат още 5 минути или до покафеняване.

Сервират се гарнирани с печено сусамово семе и ситно нарязания зелен лук. Поръсват се и с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар