Бял крем

04/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Един страхотен десерт, който лесно може да стане още по-страхотен с малки добавки от шоколад, бисквитки или плодове "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 570
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете прясното мляко заедно със захарта и го дръпнете от котлона. При непрекъснато бъркане към него започнете да прибавяте 5 разбити яйца. Слага се и желатинът, който е предварително накиснат според указанията на опаковката и разтопен на слаб огън.

Най-накрая се добавя и нишестето, размито в малко вода и кремът се слага да се вари на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Свалете от котлона, покрийте с фолио, за да не хване коричка и оставете на страна да се охлажда. През това време разбийте течната сладкарска сметана на пухкав сняг. Прибавете я към вече охладения крем на порции, като разбърквате внимателно.

Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Харесва ми , сигурно е много вкусно, нишестето какво е , десертно или натурално
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв