Бял крем
White Cream

Бял крем

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Бял крем1 / 4
04/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Един страхотен десерт, който лесно може да стане още по-страхотен с малки добавки от шоколад, бисквитки или плодове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете прясното мляко заедно със захарта и го дръпнете от котлона. При непрекъснато бъркане към него започнете да прибавяте 5 разбити яйца. Слага се и желатинът, който е предварително накиснат според указанията на опаковката и разтопен на слаб огън.

Най-накрая се добавя и нишестето, размито в малко вода и кремът се слага да се вари на водна баня. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Свалете от котлона, покрийте с фолио, за да не хване коричка и оставете на страна да се охлажда. През това време разбийте течната сладкарска сметана на пухкав сняг. Прибавете я към вече охладения крем на порции, като разбърквате внимателно.

Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
44
31
20
10
Дай твоята оценка: