Начин на приготвяне
Разбъркваме добре в купа двата вида брашно, бакпулвера и солта. Добавяме яйцата, олиото и зехтина и започваме да разбъркваме сместа. Добавяме по малко вода, докато се омеси хубаво тесто, което да не се лепи. Ако е необходимо, добавяме още малко бяло брашно за омесване.
Разделяме тестото на еднакви по големина питки (около 9 излизат от тази доза), разплескваме ги да станат с дебелина около 1 см и ги намазваме от двете страни с олио. Оставяме ги така да починат около 10-15 минути.
През това време приготвяме плънката. Натрошаваме сиренето в купа, добавяме яйцата и ронената чубрица и разбъркваме добре. Ако сиренето е безсолно, добавете 1 ч. л. сол. Разтваряме содата в киселото мляко и като шупне, добавяме към сместа и разбъркваме.
Намазваме тавата с масло. Разточваме корите с точилка. Тъй като пълнозърнестото брашно не е толкова фино и податливо на обработка, корите стават доста тънки, но не чак прозрачни. Върху разточената кора наръсете плънка и завийте. Подредете корите в тавата. Разтопете маслото и добавете двата вида пипер. Намажете отгоре баницата и я сложете да се пече на 200 градуса, в незагрята фурна. Аз я пекох на функция долен реотан + вентилатор около 50 мин.
След като я извадите, е добре да я оставите да се охлади, за да се усещат по-добре подправките.
Да ви е сладко!
Коментари