Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Различна вита баница с точени кори

Различна вита баница с точени кори

НадяНадя
Новак
4723
Различна вита баница с точени кори4 / 4
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За тестото
  • пълнозърнесто брашно - 400 гр
  • брашно - бяло 200 гр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 и 1/2 ч.чаша хладка
  • За плънката
  • сирене - 600 гр.
  • кисело мляко - 2/3 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица - 3 - 4 щипки ронена
  • За намазване
  • масло - 50 гр.
  • лют червен пипер - 1 ч л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме добре в купа двата вида брашно, бакпулвера и солта. Добавяме яйцата, олиото и зехтина и започваме да разбъркваме сместа. Добавяме по малко вода, докато се омеси хубаво тесто, което да не се лепи. Ако е необходимо, добавяме още малко бяло брашно за омесване.

Разделяме тестото на еднакви по големина питки (около 9 излизат от тази доза), разплескваме ги да станат с дебелина около 1 см и ги намазваме от двете страни с олио. Оставяме ги така да починат около 10-15 минути.

През това време приготвяме плънката. Натрошаваме сиренето в купа, добавяме яйцата и ронената чубрица и разбъркваме добре. Ако сиренето е безсолно, добавете 1 ч. л. сол. Разтваряме содата в киселото мляко и като шупне, добавяме към сместа и разбъркваме.

Намазваме тавата с масло. Разточваме корите с точилка. Тъй като пълнозърнестото брашно не е толкова фино и податливо на обработка, корите стават доста тънки, но не чак прозрачни. Върху разточената кора наръсете плънка и завийте. Подредете корите в тавата. Разтопете маслото и добавете двата вида пипер. Намажете отгоре баницата и я сложете да се пече на 200 градуса, в незагрята фурна. Аз я пекох на функция долен реотан + вентилатор около 50 мин.

След като я извадите, е добре да я оставите да се охлади, за да се усещат по-добре подправките.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Последната снимка е от днешната баница ;) само, че сложих и спанак в плънката.
22.02.2016 00:20
цветослава киркова
цветослава киркова
Може би греша , но на снимката ми се струва че това е баница с готови кори !
20.02.2016 16:42
1
Покажи всички подкоментари