Миди със сос Ромеско

27/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките за соса се почистват от семето и се накисват във вода за 1 час. Нарязват се на ситно и се запържват в половината зехтин. Прибавя се лютата чушка. Хлябът се нарязва на кубчета по 2.5 см. и се запържва в същия зехтин заедно с чесъна.

Бадемите и доматеното пюре се пасират в миксер, прибавят се
останалият зехтин, оцетът и черен пипер на вкус. Посолява се. Преди сервиране се запържва лукът за 1‐2 мин и се слагат мидите.

Сипват се 100 мл. вода, мидите се захлупват и се оставят на огъня, докато се отворят (около 2 мин). Прехвърлят се в чинията за сервиране. Сосът се смесва със сока от варенето на мидите, досолява се и се подправя с черен пипер допълнително, ако е необходимо.

Мидите се заливат със соса и сервират с изстудено бяло вино.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар