Марудници на сач

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2171k1
Марудници на сач1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако си падате по родопската кухня, тези марудници ще ви очароват и ще станат любимата ви рецепта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се добре яйцата. Прибавя се киселото мляко, в което е разтворена содата.

Добавя се брашно до получаване на гъста каша (доста по-гъста от палачинково тесто). Когато се бърка с лъжица, трябва да оставя следа.

След като тестото е готово, се пече - сачът се загрява много добре предварително и се маже с мазнина преди печенето на всеки

марудник. С черпак се изсипва от тестото и се разстила равномерно на кръг по най-бързия начин.

Не трябва да е много тънко, за да стане марудникът дебеличък и пухкав (около 1 см). След като се зачерви от едната страна, се обръща от другата с помощта на лопатка. Пече се до зачервяване, изважда се и се намазва обилно с масло.

Сервират се топли и намазани по желание с мед, сладко или солена плънка от сирене, кашкавал или смес по желание.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: