gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълкова пита с ронливо тесто

Ябълкова пита с ронливо тесто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2157021
Ябълкова пита с ронливо тесто1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
"Прекрасна ябълкова пита се получи, а заради ронливото тесто се стремим да не изпуснем и трохичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото с бакпулвера и солта брашно, маслото, захарта, ванилията и бакпулвера се замесва ронливо тесто. 3/4 от него се слага в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта.

Пече се в предварително загрята умерена фурна 10 минути, формата се изважда и отгоре се разстилат обелените и настъргани на едро ренде ябълки. Поръсва се с канела.

Останалото тесто се наронва на трохи върху ябълките. Връща се във фурната и се пече още 20-30 минути. Нарязва се, когато се охлади.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: