gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с прясно мляко

Тутманик с прясно мляко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2171k1
Тутманик с прясно мляко1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в прясното мляко със захарта и се оставя да бухне (20-30 мин). Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и 8 него се слагат маята и солта. Замесва се средно твърдо тесто.

Оставя се да втасва 1 час, след което се размесва с половината от разтопеното масло. Оформят се 5 топки, от които се разточват кори.

Нареждат се в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с плънка от двете разбити яйца и сиренето. Реже се на квадрати и се залива с останалото разтопено масло.

Пече се в предварително загрята силна фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: