Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Банички»Зеленчукови банички от бутер тесто

Зеленчукови банички от бутер тесто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Зеленчукови банички от бутер тесто1 / 2
01/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Страхотни много свежи банички със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет (800 г)
  • За плънката
  • зеле - прясно
  • зелен лук
  • чесън - зелен
  • картофи - 3 - 4 настъргани
  • пиперки - 1 - 2 ситно нарязани
  • сол
  • магданоз
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 - 3 твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за плънката без яйцата се нарязват на ситно задушават без вода с малко олио или масло. Оставят се изстинат и се пасират на гъста каша.

Прибавят се нарязаните сварени яйца и се разбърква добре. От тестото се изрязват квадрати или правоъгълници.

В средата се слага от плънката и тестото се навива на руло или се прегъва на триъгълник.

Краищата се притискат и се намазват с вода или бито яйце.

Нареждат се в намазана с масло или олио тава. С остро ножче се правят един-два нареза и се намазват с разбито яйце.

Баничките се поръсват със сусамово семе или ким. Пекат се в силна фурна до златист цвят.

Зеленчуковите банички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: