Свински джолан върху кисело зеле
Pork Shank Over Sauerkraut
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински джолан върху кисело зеле

Свински джолан върху кисело зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Свински джолан върху кисело зеле1 / 2
09/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Всъщност може да сготвите свински джолан с кисело зеле и в средата на лятото, ако сте се погрижили за консервирате или замразите част от зелето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от джолан
  • зеле - 1 кисела зелка
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л. пълна
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции свинския джолан и на ситно една добре втасала кисела зелка. Наредете в тенджера ред зеле, ред месо и пак зеле. Овкусете с подправки и полейте с ½ чаша мазнина, запържена с червения пипер.

Налейте до половината на тенджерата равни части зелев сок и вода. Варете ястието на тих огън, докато остане почти само на мазнина. Може да се приготви по същата схема във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: