Патица на фурна

Патица на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Патица на фурна1 / 2
20/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции10
"Забравете за патицата по пекински, това е рецептата за приготвяне на най-вкусната патица!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете 1 млада, добре охранена патица. Посолете отвътре и отвън и натрийте със смлян черен пипер. Поставете я в тавичка и я полейте с разтопеното масло. Около нея разпределете нарязаните моркови, целина, лук и сложете да се пече.

Когато зеленчукът започне да се пържи, долейте бульона и виното. От време на време поливайте патицата със соса и я обръщайте, за да се запече равномерно от двете страни.

В случай, че сосът изври, долейте още бульон или гореща вода и вино.

Рейтинг

5 10
4 3
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: