Шоколадови бисквити с марципан и конфитюр

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюр
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене8 мин.
Общо33 мин.
Порции24

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъците, разбъркайте. Постепенно прибавете и пресятото с бакпулвера брашно и нишесте.

Замесете меко тесто. Завийте го във фолио и оставете за 1час в хладилника. Разточете, изрежете кръгчета и печете на 180градуса, не повече от 7-8минути.

Разточете бадемовия марципан, изрежете кръгчета. Вземете бисквитка, намажете с конфитюр, поставете кръгче марципан и покрийте с друго намазано кръгче бисквитка.

Залейте ги с разтопен шоколад, поръсете с цветни пръчици и оставете в хладилника да се стегнат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: