Пуйка Тетрацини

26/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните и водата се слагат в дълбок съд, захлупват се и се варят в микровълновата фурна на силна степен 8 минути. Разбъркват се 2-3 пъти. Оставят се да престоят 5 минути и се отцеждат.

Пуйката, маслото и гъбите се слагат в подходящ съд във фурната на "силно" за 8-10 минути, като месото се обръща по средата на времето за готвене. Оставя се да престои 5 минути и се нарязва.

Приготвя се сосът: маслото се разтопява в подходящ съд в микровълнова фурна на силна степен за 1 минута, прибавя се брашното, след това бульонът и се кипва на силна степен за 3-4 минути.

Прибавят се вермутът и сметаната, подправя се на вкус. Сосът се смесва с пуйката, гъбите и макароните и сместа се разпределя в отделни съдове, които се поръсват със смесените кашкавал и галета.

Съдовете се слагат във фурната на силна степен за 4-6 минути, като се завъртат веднъж. Оставят се да престоят 3 минути и ястието се сервира горещо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар