Вермичели със свинско и скариди

26/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паста - 250 г вермичели (оризови макарони или фиде)
  • олио - 3 с.л. за пържене
  • кайма - 250 г свинска
  • скариди - 375 г ситно нарязани
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 4 с.л. бял винен
  • захар - 3 с.л.
  • сос - 3 с.л. рибен
  • яйца - 2 бр. разбити
  • чесън - 2 глави, нарязани
  • чушки - 3 бр. червени чушлета
  • кориандър - 1 ч.ч. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се потапя в студена вода и се остава да изсъхне 50 минути. Олиото се загрява във уок или фритюрник и се пуска пастата.

Изважда се, когато получи златист цвят, и се поддържа топла. Слага се месото и се запържва в същата мазнина, а след това се прибавят и скаридите и се запържват.

Подправят се със сол и черен пипер. Слагат се оцетът, захарта и рибният сос и се загрява, докато се разтопи захарта. Когато кипне, се прибавят яйцата, бърка се непрекъснато.

Изважда се от уока. Смесва се с пастата, като се поръсва с чесъна, чушлетата и листата кориандър. Разбърква се добре и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар