Домашно биволско сирене
Domaći bivolji sir

Домашно биволско сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашно биволско сирене1 / 3
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3 кг.
"Най-полезното сирене!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладна водна баня се слага млякото и се вдига на 68 градуса. След това се изчаква да спадне на 34 градуса и се съсирва с 1 ч.л. мая. Изчаква се 40 мин. да се пресече.

Режи се на кубчета 5 см. Изчаква се 10 мин. и се изцежда.

Притиска се добре и се слага нещо отгоре /например голяма кофа с вода/, за да се изцеди хубавичко.

Така престоява една нощ и се реже на бучки, след което сиренето сe слага в саламура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: