Свински пържоли на фурна

Свински пържоли на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
08/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Леко мариновани тези пържолки са истинска наслада за сетивата. Едва ли можете да останете безразлични към тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг вратни свински пържоли
  • чесън - 1 глава счукан
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от виното, оцета, захарта и кърито. Натрийте пържолите с чесън и ги овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги в маринатата за 2 часа в покрит съд в хладилника.

Подредете ги в намазнена тава, полейте с маринатата, захлупете тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат на 200 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото и ги доопечете свинските пържоли.

Рейтинг

5 29
4 16
3 14
2 3
1 0
Дай твоята оценка: