Пандишпанена торта Усмивка

Пандишпанена торта Усмивка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Една лека и неустоимо вкусна торта с различен прочит. Благодарим на Веселина за прекрасната рецепта. Стани и ти част от нашата кулинарна мрежа https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 7 с.л. с връх
  • какао - 1 с.л.
  • масло - - 2 с.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • крема сирене - 1 пакетче
  • боя - жълта, сладкарска
  • кокосови стърготини - карамелизирани
  • сироп - за сиропиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете захарта към белтъците и разбийте на гъст сняг с миксер. Постепенно сложете и пресятата пудра захар, лимоновия сок и продължете да биете.

Добавете един по един жълтъците и бийте до готовност. Пресейте брашното и заедно с бакпулвера и ваниловата захар, прибавете лъжица по лъжица към яйчената смес, като бъркате до получаване на гладка смес.

Застелете тавичка с подвижен ринг с хартия за печене и изсипете сместа. Изпечете блата в загрята фурна. Готовия блат охладете и срежете на две, за да се получат два блата.

Издълбайте вътрешността, прибавете какаото и маслото, объркайте да се получат трохи и посипете долния блат. Разбийте сметаната на пухкав крем.

Добавете крема сиренето и бъркайте до готовност. Сиропирайте леко блатовете със захарен сироп и намажете с крем. Сглобете тортата.

Към останалия сметанов крем добавете сладкарската боя и намажете тортата отгоре. Отстрани поръсете карамелизирани кокосови стърготини, а отгоре нарисувайте усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: