Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Зрази (Пълнени кюфтета с лук и яйца)

Зрази (Пълнени кюфтета с лук и яйца)

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Зрази (Пълнени кюфтета с лук и яйца)2 / 2
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако са ви омръзнали традиционните кюфтета, опитайте от тези страхотни пълнени кюфтета с лук и яйца!"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • черен пипер
  • галета - 1 с.л.
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр. сварени
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • за овалване
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата с подправките, лука нарязан на ситно, яйцето и галетата. Омесете добре и оставете в хладилника за 1 час. Пригответе плънката, като задушите в малко олио ситно нарязания лук.

Към него прибавете нарязаните на дребно сварени яйца и подправките.

От каймата направете топки. Във всяка поставете по една лъжичка от плънката.

Загърнете добре и ги оваляйте в смес от брашно и галета. Поставете кюфтетата в намаслена тава.

Печете на 200 градуса 20-30 минути. По желание накрая може да сложите по парче кашкавал и домат и да допечете.

Зразите са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: