Свински хапки с люто къри и гъби

25/01/2016
"Чудите се какво ще вечеряте? Борислав Иванов токущо ни предложи нещо лесно, бързо и вкусно. Стани и ти част от нашето кулинарно семейство http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки. Посоляват се и се запичат за 2 минути в сух тиган и се махат от огъня.

Лукът (или празът) се нарязва на едро. Задушава се в зехтина, докато придобие златист цвят. Към него се добавят маслото и месото, предварително нарязвано на малки хапки.

Оставя се за 5 минути на слаб огън да се задуши. През това време се намачкват доматите и към тях се прибавя лютата къри паста и малко сол.

Така получената смес се изсипва при месото и лука. Добавят се и гъбите. Разбърква се добре и се оставя за още 5 минути на слаб огън.

Когато месото е почти готово, огънят се усилва на максимум, за да изчезне отделената вода и да остане само гъст сос. Сервира се горещо, за предпочитане със студена бира!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар