gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница розички

Баница розички

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1514881505221
Баница розички
Снимка: Пламенова Кристин
1 / 6
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сред богатството от рецепти за баници в Българската кухня тази за баница розички е сред най-любимите ни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се разпъват в удобен съд (например правоъгълна тава). Най-отгоре се натрошава сирене.

Завиваме го с 2 листа от корите на руло, което режем през около 4 см и подреждаме в намазнена тава - под формата на розички. Правим това, докато свършат листата.

В купа разбиваме 5-те яйца и добавяме към тях газираната вода, киселото мляко и малко олио.

Разбъркваме и с тази смес с помощта на лъжица запълваме всяка розичка. На всяка розичка слагаме малка бучица краве масло.

Пъхаме във фурната и печем баницата на 200 градуса до готовност.

Баницата розички е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: