Супа от сушени манатарки
Čorba od sušenih vrganjaСуп из сушеных грибов
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Супа от сушени манатарки

Супа от сушени манатарки

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110318763
Супа от сушени манатарки1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ах, този неустоим аромат, а за вкусът - направо нямаме думи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се надробяват на не много ситни парченца и се накисват в чаша вода.

Докато те киснат, лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват с една лъжица масло.

Почти в края на пърженето към тях се добавят вече накиснатите и отцедени от водата манатарки, които леко се разбъркват, за да дръпнат от маслото.

Добавя се водата, в която са киснали гъбите, и още един литър обикновена.

Добавя се черният пипер и нарязаните на дребни кубчета картофи. Гъбената супа ври на тих огън около 40 минути.

Накрая се добавя млякото и ситно нарязаният магданоз. Вместо мляко, при поднасянето може да се ползва сметана.

Супата от сушени манатарки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: