Супа от сушени манатарки

26/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 995
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се надробяват на не много ситни парченца и се накисват в чаша вода.

Докато те киснат, лукът и морковите се нарязват на ситно и се запържват с една лъжица масло. Почти в края на пърженето към тях се добавят вече накиснатите и отцедени от водата манатарки, които леко се разбъркват, за да дръпнат от маслото.

Добавя се водата, в която са киснали гъбите, и още един литър обикновена.

Добавя се черният пипер и нарязаните на дребни кубчета картофи. Супата ври на тих огън около 40 минути.

Накрая се добавя млякото и ситно нарязаният магданоз. Вместо мляко при поднасянето може да се ползва сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар