Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен какаов кейк

Постен какаов кейк

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Постен какаов кейк
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"В какво голямо заблуждение се намират всички, които смятат, че щом един сладкиш е постен, не е вкусен Ето и доказателството"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 250 г
  • какао - 30 г
  • кафе - 1 с.л. инстантно
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 150 мл
  • вода - 300 мл студена
  • уиски - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното (пресято), какаото, кафето, захарта, содата и солта. Разбъркайте добре.

Изсипете вътре оцета, олиото и водата. Разбъркайте добре с телена бъркалка. Накрая сипете уискито.

Намаслете формата за кекс и я поръсете с какао. Изсипете сместа и печете на 180 градуса за 40 минути. Извадете кекса от фурната и го оставете за десетина минути във формата.

Обърнете го в чиния и украсете по желание - този път го украсих със сметана, ягодова фарститура и захаросани череши.

Постният какаов кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: