gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени Картофи»Пресни картофки задушени

Пресни картофки задушени

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108281357
Пресни картофки задушени1 / 3
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Ние много обичаме тези златисти, пресни и ароматни картофки! Никога не бихме се отказали от тях! А вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофките се почистват, като се слагат в голяма тенджера с шепа едра морска сол, захлупват се с капака и се тръскат силно. След това се измиват и отцеждат.

Спокойно може да се сготвят и небелени, стига да са съвсем пресни. Слагат в тенджера под налягане, където маслото и олиото вече са нагряти. Прибавя се нарязаният чесън, солта и около 150 мл вода.

Щом тенджерата започне да съска, огънят се намалява на тих и картофите се задушават около 30-40 минути.

Дали са готови, ще познаете по миризмата на леко загоряло картофче. Д

Дръпват се от огъня, но не се отхлупват веднага, а след десетина минути. Тогава няма да са залепнали за дъното.

Изваждат се, наръсват се със ситно нарязания копър и...се изяждат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: