gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжан с кайма и кисело мляко

Патладжан с кайма и кисело мляко

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1497221
Патладжан с кайма и кисело мляко1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене80 мин.
Общо130 мин.
Порции4
"Бабите от целия Балкански полуостров се обединяват около мнението, че това е едно от най-апетитните и най-приготвяните летни ястия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели кръгчета и ги оставете за 30 мин. в подсолена вода. След това ги запържете и от двете страни в олиото.

Нарежете чушките, лука, магданоза и настържете доматите. Сложете олио в тавата и запържете лука, чушките и каймата. Разбърквайте до готовност на каймата. След това добавете доматеното пюре, доматите и оставете да се запържват всички продукти още 3-4 мин.

След което снемете от котлона, добавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, лютия червен пипер и солта разбърквайте добре.

Наредете запържените патладжани в тава и отгоре разпределете сместа с каймата. В купа сложете 5-6 с.л. доматено пюре и го размийте с малко вода, изсипете го в тавата и сложете патладжаните да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пекат се за около 15-20 минути. Изпечените патладжани се изкарват от фурната и се слагат в голяма чиния, отгоре се слага по една с.л. кисело мляко с чесън и по 1 с.л. от соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: